13e Jaargang – nr.2 -December 2021

Beste Vrienden van KamaK 

De laatste nieuwbrief van 2021, een jaar dat voor KamaK heel tumultueus is verlopen en met evenveel tumult wordt afgesloten…….. 

De kogel is door de kerk………………..KamaK gaat verhuizen! Lang hebben we gehoopt dat KamaK wat langer aan het Esrein kon blijven maar helaas is dat niet zo. Er zijn grootse plannen voor de herinrichting van het Esrein en in die plannen is geen plaats voor het theater en haar acteurs. Ook de ‘Stork-bibliotheek’ ging jammer genoeg aan de neus van KamaK voorbij. Maar…..KamaK zou KamaK niet zijn als niet alle creativiteit aangewend zou worden om op zoek te gaan naar een tijdelijke, voor de acteurs veilige en prettige werkplek. Het bestuur van de Stichting KamaK heeft samen met de dagelijkse leiding van de theatergroep zo’n goed tijdelijk onderkomen gevonden. Vanaf 3 januari is KamaK van harte welkom in het gebouw waar ook muziekvereniging Armonia is gehuisvest, Weusthagstraat 1 in Hengelo. Daar krijgt KamaK de beschikking over 2 zalen, de kantine, eigen kantoorruimte en opslagruimtes. Het bestuur van de Stichting KamaK gaat ervan uit dat KamaK ongeveer een jaar in het gebouw aan de Weusthagstraat zal blijven en begin 2022 hoopt het bestuur de definitieve huisvestingsplannen te kunnen presenteren. 

KamaK in december………Corona………… 

Wat hadden we het graag anders gezien…………. De kerstuitvoering van ‘De poppen aan het dansen’ die gepland stond voor zondag 19 december kan helaas niet doorgaan. Tijdens de voorstellingen met publiek is het extra moeilijk de RIVM-regels te handhaven en lopen de acteurs extra risico het virus op te lopen. Omdat de meeste acteurs nog geen boosterprik hebben gehad en ‘dagbesteding’ voor de acteurs prioriteit heeft, heeft de leiding van KamaK moeten besluiten de kerstuitvoeringen af te gelasten. Ook de eindejaarsbijeenkomst op 23 december, waarbij alle acteurs, ouders, verwanten, begeleiders, vrijwilligers en het bestuur van de Stichting Vrienden zouden worden uitgenodigd gaat in die vorm niet door. Gelukkig krijgen de acteurs die dag, in kleine kring, wel een feestelijke lunch aangeboden waarbij wordt stilgestaan bij de 30 jaar die Jan-Willem Holtrop al bij KamaK werkt en bij het 25jarig jubileum van Deborah Kort. Ook wordt er stil gestaan bij het afscheid van Jan Slot en Mieke Boscha……deze topacteurs gaan met pensioen.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×