Warning: Zend OPcache API is restricted by "restrict_api" configuration directive in /var/www/clients/client10227/web376/web/wp-content/themes/kamak/functions.php on line 3
Nieuwsbrief januari 2021 - Kamak Theater

Nieuwsbrief januari 2021

Van de voorzitter.

Corona is nog niet verslagen en daar is men zich bij KamaK terdege van bewust. De maatregelen die KamaK op 14 oktober genomen heeft zijn nog steeds van kracht en zorgen ervoor dat tot nu toe Corona geen kans heeft gehad.
De looppaden in de foyer zijn breder gemaakt waardoor er nog meer afstand van elkaar gehouden kan worden. Het lokaal naast de foyer is bij de foyer aangetrokken zodat er een extra ruimte is om koffie te drinken en te lunchen, dat bevalt goed.
Ook is er nu intensieve directe begeleiding in de pauzes aan de tafels, dit geeft afleiding en de onnodige loopmomenten zijn daardoor verminderd.
Documentaire ‘Furia’ :
De wens om de documentaire te maken blijft bestaan bij KamaK en ook bij de productiegroep van Witfilm. Voorlopig is het plan opgeschoven tot na de Coronaperiode. De contacten worden onderhouden en ook het beschikbaar gestelde budget blijft hiervoor gereserveerd.
KamaK is begonnen met het ontwikkelen van een nieuwe voorstelling op 1,5 m afstand: “de poppen aan het dansen” Een voorstelling vanuit beweging en dans geïnspireerd door de muziek van de Notenkraker. Wout maakt hier samen met de acteurs een mooie inspirerende voorstelling van gespeeld door een kleine groep acteurs. Als het allemaal lukt en we de Corona grotendeels op niveau nihil krijgen, dan is KamaK er klaar voor!!
Wij wensen u allen een gezond en voorspoedig 2021 en zijn blij dat u ons blijft steunen. Als deze pandemie voorbij is, liggen er weer nieuwe uitdagingen en we kunnen bijna niet wachten om samen met u deze uitdagingen aan te gaan!

Vriendelijke groet, Annemie Kerckhaert

 

Het grote Corona interview.

Ook de acteurs van Kamak hebben te maken met en merken de gevolgen van de corona epidemie.

Ik praat daarover met Evelien Gerbers. Zij is 36 jaar en al 19 jaar als acteurs werkzaam bij KamaK.

Evelien woont begeleid bij de J.P van de Bent stichting in Enschede waar ze een fijn appartement heeft.

Ze werkt 1 dag per week met veel plezier bij de Plus supermarkt in Haaksbergen en de andere 4 dagen bij KamaK. Ze wordt daar met een taxibusje gebracht en gehaald.

Elke dag als ze thuiskomt gaat ze haar kamer poetsen en schoonmaken en elke maandag helpt ze met koken, dan mag ze ook zelf bepalen wat er gegeten wordt.

In de eerste corona golf ging theater KamaK dicht en zat ze in quarantaine in haar appartement.

Dat was geen fijne tijd. Ze mocht niet naar buiten, kon haar ouders en familie alleen op afstand zien en vooral: niet knuffelen. Daar moest ze soms wel om huilen. Ook het zwembad ging dicht zodat ze niet meer kon trainen. Ja, Evelien is een fanatieke wedstrijdzwemster.

Gelukkig is theater KamaK weer open en mag Evelien op 3 dagen in de week komen. Er zijn vaste groepen acteurs, begeleiders en vrijwilligers gemaakt zodat er zo weinig mogelijk contacten zijn. Bezoek is alleen op afspraak en op het eind van de middag welkom en pas als de acteurs weer naar huis zijn. Dat maakt het allemaal wel veel minder leuk vindt ze. Zo ziet ze een aantal begeleiders en vrijwilligers niet meer en dat vindt ze héééél erg jammer. Regisseur Oscar Wagenmans is vanwege de corona al een hele tijd thuis en die wordt door Evelien en de andere acteur erg gemist zegt ze.

Er zijn strakke corona regels vastgesteld bij Kamak zegt Evelien. Veel handen wassen, 1,5 meter afstand bewaren, niet wisselen van zitplaats, tafels en stoelen worden steeds gedesinfecteerd, geen optredens en ook op de theatervloer en de tribune 1,5 meter afstand. Dat is soms best wel moeilijk vindt ze.

Was alles maar weer normaal.

Ze vindt het wel fijn dat ze nu 1 dag in de week vrij is maar hoopt ook heel erg dat ze snel weer 4 dagen naar KamaK mag komen. Ze wordt inmiddels een beetje gek van de corona…..

Tsja, wie niet??

 

De 10 van: Emmy Hassing

Emmy is 46 jaar en is in 2013 bij KamaK gekomen. Eerst heeft ze stage gelopen en vanaf 6 mei 2013 is ze als actrice begonnen. Emmy woont begeleid bij de Hasselerborg in Hengelo en komt 3 dagen in de week met de taxi naar KamaK.

Vraag 1: Wat is jouw lievelingsdier en waarom?

“Ik mag zelf geen huisdier hebben waar ik woon. Mijn vader heeft heel lang een kanariepiet gehad. Die heette Sammie. Daar kon ik lekker mee praten maar hij  praatte niet terug, hij kon alleen fluiten”.

Vraag 2: Waar ga je het liefst heen op vakantie?

“Goeie vraag. Ik ben met mijn familie naar Egypte geweest, met mijn vader en moeder en zus en zwager. En naar Italië, naar het meer van Caldonazzo”.

Vraag 3: Wie neem je dan het liefst mee?

“Dat maakt me niets uit. Maar als de corona voorbij is, dan ga ik met MEE reizen op vakantie”.

Vraag 4: Waarom ben je acteur bij KamaK geworden:

“Ik heb eerst bij de SWB gewerkt. Daar moest ik dingen inpakken en lasdoppen maken. Dat was heel eentonig werk. Toen mocht ik bij KamaK komen. Dat is leuk want daar is meer beweging en kan ik acteren”. Op mijn vraag wat daar leuk aan is zei Emmy dat het leuk is om het spannend te maken met de stem en de uitdrukking op het gezicht.

Vraag 5: Als je geen acteur was, wat zou je dan worden?

“Dat weet ik niet” zei ze, “misschien werkte ik dan nog wel bij de SWB”.

Vraag 6: Als je één dag het land mag besturen, wat zou je dan veranderen?

“Strenge regels maken, niezen in de elleboog  en goed handen wassen”. “ Maar dat is nu ook al zo toch” zei ik, “maar wat zou je willen veranderen dan”? Haar antwoord?? “Zorgen dat als de corona voorbij is dat iedereen dan op vakantie kan”.

Vraag 7: Wat is jouw lievelingsmuziek?

“Opera’s, en modern en klassiek. Rustige nummers en filmmuziek. Dat luister ik met de koptelefoon”. En haar favoriete zangers of zangeressen? Dat zijn Pavarotti en Andrea Boccelli.

Vraag 8: Wie is jouw lievelingsacteur?

James Bond is haar favoriet. “Daar heb ik veel films van gezien“ zegt ze. “En batman en de joker. Spannende films”.

Vraag 9: Wat kan theater KamaK anders of beter doen?

“Aardig blijven doen, niet gemeen. Goed in de gaten houden. Anders krijg ik spanning op de maag. Dan ga ik naar Annie”.

Vraag 10: Welke vraag hadden we moeten stellen en hebben we niet gesteld?

“Weet ik niet” zegt ze, maar ze vond het wel een leuk interview en gezellig om even zo te praten.Related: mother cat growling at newborn kittens, sing street brendan character analysis, openweather wind speed, alphasights behavioral interview, velocity wings purcellville menu, dd form 1475 example, nancy saad, parish, looking for delivery drivers, can i use my jetstar flight voucher for accommodation, condominios de venta en santa maria, ca, did george c scott have a glass eye, pointercrate insane demon list, deion sanders canton tx home, umd duluth baseball roster, will a 60cm washing machine fit in a 60cm gap,Related: patricia ragozzino 1948 2006 obituary, pandas add sheet to existing excel, matt molloy rochester, ny, how to add father to birth certificate virginia, is christopher the makeover guy married, afl consecutive games record, as tecnologias na sala de aula, abeka grammar and composition v quiz 3, significado de la miel en la santeria, country similarity index italy, bc softball provincials 2022, guelph police raid, how long was elijah at the brook cherith, the big family cooking showdown ayoubi withdrawal, shipps funeral home obituary,

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×